This browser does not support the video element.
בימים האחרונים הופצו ברשתות החברתיות באוקראינה תיעודים של כוחות צבא רוסיה כשהם נעים באמצעות חמורים, סוסים ואפילו גמלים.
בתיעוד שפורסם היום (ראשון) נראים מספר חיילים רוסיים מצטלמים עם הכלי רכב החדש שלהם - גמל דו דבשתי שעבר הסבה צבאית מהירה מתוקף הנסיבות.
למי שאולי תהה, מדובר בגמל דו דבשתי שבניגוד לגמל החד-דבשתי, הוא מותאם גם לחיים במקומות קרים ואף קרים ביותר, כמו מדבריות מרכז אסיה בעת החורף. הגמל הדו-דבשתי יכול לשרוד בטמפרטורות נמוכות מאוד עד מינוס 40 מעלות צלזיוס ויכול לאכול קילוגרמים רבים של שלג.
הדיווחים הראשונים על חיילים רוסים המשתמשים בחמורים הגיעו מהבלוגר הצבאי הרוסי קיריל פדורוב בערוץ הטלגרם שלו, שפרסם בימים האחרונים כי משרד ההגנה הרוסי סיפק חיות לחיילים בחזית לצורך פעולות אספקה קדמיות.
פדורוב ציטט רשימה רשמית של משרד התחבורה הרוסי הכוללת סוסים, גמלים ואפילו צבאים (!). "הלוחמים קיבלו חמור להעביר תחמושת לקו החזית. למה יש לצפות? כיום יש מחסור בכלי רכב", כתב.
בתקשורת האוקראינית ציטטו חיילים בצבא רוסיה שאישרו כי הצבא הרוסי שלח להם חמורים לשם תחבורה באזורי החזית.
This browser does not support the video element.
במקביל, גנרל אוקראיני פרסם סרטון ברשתות החברתיות שבו נראים חיילים רוסים רוכבים על סוסים. הגנרל האוקראיני השתמש בצילומים כדי ללעוג למוסקבה על כך ש"התגלגלה אחורה לתקופת האימפריה הרוסית".
התיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות באוקראינה הובילו לגל של לעג כנגד צבא רוסיה ה"מהולל". אחד הגולשים כתב: "בהצלחה לחמור עם הרחפן", כרמז לכלי המעופף שמכריע את המלחמה באוקראינה. אחר כתב: "מה יש להתפלא, הרי חמור או גמל מסוגל להרוג עם היריקה שלו".. אחרים כתבו "מסכנים החמורים" ועוד כהנה בדיחות.
מומחה צבאי שהתראיין לעיתון מקומי ברוסיה הסביר כי ככל הנראה מדובר ביוזמה מקומית ולא באסטרטגיה רחבה. הוא הסביר שייתכן שחיילים משתמשים בבעלי חיים נטושים מיישובים סמוכים, שכן חמורים וסוסים יכולים לנווט בשטח קשה שבו כלי רכב מתקשים.
"חמור או סוס יוכלו להתגבר על הכבישים הבלתי עבירים בתנאי בוץ ולהעביר, למשל, מזון או תחמושת למוצב הנמצא בלב יער הרחק מהכבישים", אמר.
על פי דיווחים ברוסיה, השימוש בבעלי חיים מגיע חודשים ספורים לאחר שהפיקוד הרוסי אסר על השימוש בכלי רכב בבעלות פרטית. מדיניות זו, שהוכנסה לפי הדיווחים כדי לבלום תאונות שבהן מעורבים נהגים שיכורים, שיבשה את הלוגיסטיקה של הצבא הרוסי ואת פעולות שדה הקרב ברחבי האזור.
ההחלטה לאסור שימוש בכלי רכב אזרחיים יצרה משבר לוגיסטי חמור, שכן יותר מ-90% מכלי הרכב בחזית הם בבעלות פרטית או מתרומות. ומכיוון שכלי רכב אלה אינם זמינים, חלק מהחיילים פנו לאופניים כדי להעביר תחמושת, בעוד שאחרים מסתירים את כלי הרכב מהמפקדים כדי להימנע מעונשים.
הצגת כל התגובות