
אם לא יחול שינוי ברגע האחרון ומשטרת בריטניה תשים סוף למקרי האנטישמיות, מדינה זו תשבור שיא במקרים אנטישמיים, זאת לאחר שמאז החל מבצע 'צוק איתן' ברצועת עזה בחודש יולי נרשמו יותר ממאה מקרי תקיפה כנגד יהודים על רקע אנטישמי.
לפי ארגונים יהודים בממלכה הבריטית, גם קודם המבצע היו עשרות מקרי תקיפה על רקע אנטישמי אך החודש הנוכחי הינו הגרוע ביותר מאלו שקדמו לו. בגוף צדקה שפועל למען ביטחון הקהילה היהודית בבריטניה קראו בימים האחרונים לגנות באופן חד משמעי את האירועים הללו.
העלייה באנטישמיות ברחבי בריטניה מעלה דאגה בקרב חברי הקהילה בבריטניה, זאת משום שלפי הנתונים הרשמיים בשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית במקרים אלו, וכי מאז שהפוליטיקאים המקומיים דיברו בגנות היהודים, חלה עלייה באירועים.
למרות ההפגנות נגד היהודים, מאות ישראלים ויהודים תושבי האזור השתתפו השבוע בעצרת שהתקיימה סמוך לבניין הפרלמנט, שם הם הביעו תמיכה במדינת ישראל ובחיילי צה"ל "הפועלים להגן על העם והמולדת", כלשונם.
המפגינים הניפו דגלי ישראל ואנגליה והחזיקו בידם כרוזים המשבחים את פעילות אנשי כוחות הביטחון. המשתתפים שרו את ההמנון הלאומי וכן את השיר למילים "עם ישראל חי", והבטיחו כי ימשיכו לעמוד לימין ישראל.
הנוכחים בהפגנה אמרו כי ישנה עליה בחודש האחרון באירועים האנטישמיים וישנה תחושה של פגיעה בביטחון האישי בקרב היהודים. "המבצע בעזה "העיר" את כל השדים האנטישמים בקרב פעילי הימין והשמאל הקיצוני המצטרפים להפגנות המוסלמים והערבים כנגד מדינת ישראל", אמרו חלק מהנוכחים שאף סיפרו על מקרים של תקיפה אישית על ידי צעירים חוליגנים בלונדון ובמנצ'סטר.