
יהדות העולם סוערת בעקבות הקו של גרמניה נגד קיום מצוות ברית מילה, שהחלה בפסיקת בית משפט מקומי והגיעה לשיאה בשבוע שעבר עם פתיחת הליך משפטי נגד הרב דוד גולדברג, מוהל ותיק.
לעומת גרמניה, בארצות-הברית דווקא יש מי שמצדד בהליך ברית המילה. האיגוד לבריאות ילדים בארה"ב קובע כי לברית המילה יש יתרונות בריאותיים רבים.
במסמך חדש שפרסמו מומחי האיגוד הם קובעים כי ברית המילה מסייעת בהפחתה משמעותית של מחלות שונות ונגיפים שונים הנפוצים בעולם. מחקרים המובאים במסמך אף מוכיחים כי לברית המילה השפעה למניעת דלקות שונות.
"האיגוד לרפואת ילדים מאמין כי היתרונות הבריאותיים שבברית המילה משמעותיים דיים כדי שהמימון לברית יכוסה על ידי הביטוח הרפואי, עבור משפחות הבוחרות לעשות כן", נקבע במסמך של האיגוד.
גם בישראל מצדדים בעמדה האמריקנית. פרופ' יונה אמיתי, יו"ר החברה הישראלית לרפואת ילדים בקהילה חיפ"א, ופרופ' מתי ברקוביץ, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, מסרו ל-ynet כי "היתרונות הבריאותיים של ברית המילה הוכחו במחקרים רבים".
"האיגוד מקדם בברכה את ההמלצה של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים, הנחשבת לגוף המקצועי הסמכותי ביותר ברפואת הילדים", הם הוסיפו.
כפי שדווח בהרחבה ב'כיכר השבת', בעקבות הסערה בגרמניה, שר הפנים אלי ישי פנה במכתב נוקב לקנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, ודרש ממנה להתערב בניסיון לרדוף ביהודים בגרמניה המבקשים לקים את המצווה היהודית.
גם נשיא המדינה שמעון פרס שיגר מכתב בנושא לעמיתו הגרמני יואכים גאוק וקרא לו לשמור על קיום המצווה. "ברית המילה היא מנהג יהודי", כתב פרס, "אשר מהווה נדבך מרכזי בזהות היהודית של עמנו במשך אלפי שנים, ומאפיין את העם היהודי עוד מהמצווה הראשונה שנתן אלוקים לאברהם אבינו".
רבה הראשי של תל-אביב יפו, הרב ישראל מאיר לאו, תקף בראיון ל'קול ברמה' את גרמניה ואמר כי "דוברי הגרמנית מגלים רגישות לבכי תינוק ולהטפת דמו, אני לא ראית את זה בילדותי. דמו של הילד היהודי היה הפקר, חייו היו נתונים למרמס כל מגף של גסטאפו, ועשרות המיליונים של העם הגרמני - או שיתפו פעולה או עמדו מנגד".