בית המשפט לערעורים בוושינגטון קבע בפסק דין תקדימי כי איסור השימוש באפליקציית טיקטוק בארצות הברית עומד בדרישות החוקה.
המשמעות: החל מה-19 בינואר, טיקטוק – אפליקציה המונה למעלה מ-170 מיליון משתמשים אמריקנים – תיאסר לשימוש במדינה, אלא אם תתנתק לחלוטין מחברת האם הסינית שלה, ByteDance.
בית המשפט דחה את טענות טיקטוק לפיהן החוק פוגע בחופש הביטוי ומהווה אפליה, וקבע כי מדובר בצעד חיוני לשמירה על הביטחון הלאומי.
החוק, שעבר בקונגרס בתמיכה רחבה משתי המפלגות, נועד להתמודד עם חששות לפיהן סין עשויה לנצל את טיקטוק כדי לאסוף מידע על משתמשים אמריקנים או להשפיע על דעת הקהל.
טיקטוק טענה כי היא פועלת כישות עצמאית ואינה מעבירה מידע לממשלת סין, אך טענות אלה לא שכנעו את המחוקקים ואת בית המשפט. השופט דאגלס גינסבורג ציין בחוות דעתו כי "הממשלה הציגה ראיות חד-משמעיות לכך שהחוק מתמודד עם איומים ממשיים על הביטחון הלאומי".
המאבק נגד טיקטוק אינו חדש. כבר ב-2020 ניסה הנשיא דאז דונלד טראמפ להוציא את האפליקציה מחוץ לחוק בטענה דומה, אך המהלך נתקל בהתנגדות משפטית.
באופן אירוני, הנשיא הנוכחי, ג'ו ביידן, חתם על החוק שהפך את האיסור לרשמי. עם זאת, לאחרונה שינה טראמפ את עמדתו בנושא וטען כי איסור על טיקטוק עשוי לפגוע בתחרות החופשית ולחזק חברות אמריקניות כמו מטא (פייסבוק).
ייתכן ששינוי העמדה קשור לתרומות שקיבל טראמפ מקמפיין הבחירות שלו, שהגיעו ממשקיע ב-ByteDance.
בזמן שטראמפ מתכונן לכהונתו השנייה שתחל בינואר הקרוב, נשאלת השאלה האם יחליט לאכוף את החוק שיכנס לתוקף זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד.
מצידו של טראמפ עדיין לא נרשמה התייחסות.