כיכר השבת

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות

תוך 30 דקות תעמוד על שולחנכם מנה עשירה בטעם עם צבע עז ויפה - שכל מה שצריך לידה זה לחם טוב. מתכון לתבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות
תבשיל שעועית מהיר ברוטב עגבניות צלויות (צילום: Tejal Pandya on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפיות גרידת לימון (מלימון 1 גדול)
  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 בצל צהוב בינוני, פרוס דק
  • 3 שיני שום גדולות, פרוסות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 400 גרם שעועית לבנה משימורים (שעועית ברוטב עגבניות או שעועית ללא רוטב - שתיהן טובות)
  • 1/2 1 כוסות ציר ירקות / ציר עוף / מים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים בעדינות את הפטרוזיליה וגרידת הלימון ומניחים בצד.
2. בתבנית אפייה גדולה מערבבים את העגבניות עם 1/4 כוס שמן זית והתימין. מפזרים את העגבניות בשכבה אחת ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים את העגבניות במשך 20-25 דקות, עד שהן מתכווצות וזהובות בקצוות.

3. במקביל, מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ועמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והצ'ילי הגרוס ומטגנים הכל יחד במשך 4-5 דקות, עד שהבצל מתרכך והשום ריחני.

4. מניחים בקערה קטנה 1/2 כוס מהשעועית ומועכים בעזרת גב של כף. מוסיפים לסיר את השעועית הרגילה ואת זו שמעכנו, יוצקים מעל את ציר הירקות / העוף או המים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

5. כשהעגבניות מוכנות, מוסיפים אותן ישירות לסיר, יחד עם כל המיצים שניגרו לתבנית. מערבבים ומבשלים במשך 5-10 דקות ומתבלים במלח.

אופן ההגשה: מחלקים את התבשיל בין קערות אישיות, מפזרים מעל את תערובת גרידת הלימון והפטרוזיליה ומזלפים מעט שמן זית. מגישים מיד עם לחם לטבילה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תבשילי קדרה