כיכר השבת

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

מדובר בתוספת מושלמת לכל עיקרית, עוף, בשר או דג, אך עם לחם טרי או אורז תקבלו ארוחה מושלמת לא פחות. מתכון לתבשיל שעועית לבנה עם עגבניות ותרד, מתובל היטב, מהמטבח הספרדי (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תבשיל שעועית לבנה ועגבניות
תבשיל שעועית לבנה ועגבניות (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית פפריקה מעושנת או פפריקה חריפה
  • 2 עלי דפנה
  • 400 גרם שעועית לבנה מבושלת - משימורים או שהושרתה לילה ובושלה
  • 400 גרם קופסת שימורי עגבניות שלמות מקולפות
  • 2 חופנים גדולים של תרד קצוץ גס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב וגדול על אש בינונית, מחממים את השמן. מטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד במשך 3-5 דקות, עד שהוא שקוף ורך, אך לא שחום.

2. מוסיפים את השום, הפפריקה ועלי הדפנה ומטגנים עוד דקה.

3. מוסיפים את השעועית ואת כל תכולת קופסת שימורי העגבניות - העגבניות והמיץ. מערבבים ומפרקים מעט את העגבניות, ואז מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות. משגיחים מקרוב ומדי פעם מערבבים, כדי למנוע הידבקויות לתחתית המחבת.

4. מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהוא מתכווץ. מסירים מהאש ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או קר כתוספת לעיקרית או כמנה בפני עצמה, לצד לחם טרי או אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות