רכיבים
- 300 גרם אטריות להקפצה
- 3 שיני שום גדולות, קצוצות דק
- 1 שאלוט בינוני, פרוס דק
- 1 גזר גדול, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל ירוק גדול, חתוך לרצועות דקות
- 1/2 ראש כרוב, מגורר
- 1/2 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
- 1/2 1 כוסות נבטי שעועית
- 4 ענפי בצל ירוק גדולים, קצוצים
לרוטב:
- 4 כפות רוטב סויה
- 1/2 1 כפיות סוכר
- 1 כפית שמן צמחי
- 1 כפית סרירצ'ה או רוטב חריף אחר (לא חובה)
להגשה: שומשום, בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים.
2. בווק או במחבת חמה על אש גבוהה, מחממים מעט שמן. מוסיפים את השאלוט, הבצל הירוק והשום ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 20 שניות.
3. מוסיפים את הברוקולי והגזר ומקפיצים יחד במשך 1-2 דקות.
4. מוסיפים את הפלפל הירוק, נבטי השעועית והכרוב ומטגנים יחד תוך ערבוב מתמיד במשך 3-4 דקות או עד שהם מבושלים ורכים.
5. בכלי קטן, מערבבים את כל רכיבי הרוטב. מוסיפים לווק או למחבת את האטריות המבושלות ואת הרוטב, מערבבים יחד היטב, מכבים את האש ומגישים מיד עם שומשום ובצל ירוק קצוץ מעל.