רכיבים
- 8 דפי אורז
- 100 גרם אטריות אורז דקות
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים לגפרורים
- 8 צנוניות, חתוכות לגפרורים
- ראש חסה קטן, רצוי מזן אייסברג, חתוך לרצועות
לרוטב:
- 50 גרם חמאת בוטנים
- 2 כפות דבש / סירופ מייפל
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 30 מ"ל מים קרים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים, שוטפים אותן במים ומחזירים לסיר. מוסיפים לסיר כפית שמן שומשום ומערבבים לציפוי.
2. בצלחת גדולה, ממלאים מים חמימים, משרים דף אורז במשך 10-15 שניות עד לריכוך ומעבירים אותו למשטח עבודה נקי, כמו צלחת או קרש חיתוך.
3. מניחים בקצה הדף מעט מהירקות החתוכים, מקפלים פנימה את הצדדים ומגלגלים למעין סיגר מהודק. חוזרים על הפעולה עד שכל הרולס מוכנים.
4. מערבבים בקערה קטנה את כל רכיבי הרוטב ואם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים קרים.
מגישים את הספרינג רולס עם הרוטב בצד, כוסברה קצוצה וחתיכות ליים.