כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מיטלס מאנדיי: המבורגר בטטה בציפוי פריך

תנו לנו לדאוג לכם לארוחת פרווה טעימה, מזינה ומשביעה לפחות פעם אחת בשבוע. והפעם: מתכון להמבורגר בטטה רך ונימוח בציפוי פריך. דואגים לדיאטה? תורידו את הלחמנייה ותגישו את הקציצה כמנה בפני עצמה עם סלט ירקות עשיר (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
המבורגר בטטה בציפוי פריך
המבורגר בטטה בציפוי פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות קטנות, מקולפות וחתוכות גס
  • 1 כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר מקופסת שימורים)
  • 2 כפות קמח תירס
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס פירורי פנקו (רצוי טבעוני)
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מפזרים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה או נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-50 דקות או עד שהבטטות רכות. מצננים קלות ומעבירים אותן לקערה גדולה. מוסיפים את השעועית ומועכים ביחד לפירה. משאירים מעט חתיכות גסות של שעועית עבור המרקם.

2. מוסיפים לקערה קמח תירס, שום, פפריקה מעושנת, אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה, כמון ומלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב לתערובת אחידה, מכסים את הקערה ומעבירים אותה למקרר למשך 30 דקות לפחות ועד 8 שעות - ככל שהעיסה תהיה קרה יותר, יהיה קל יותר ליצור את הקציצות.

3. מפזרים את פירורי הפנקו בצלחת שטוחה. לוקחים 1/4 מהעיסה, יוצרים קציצה שטוחה, מצפים אותה בפירורי הפנקו וחוזרים על הפעולה עד שמתקבלות 4 קציצות בגודל שווה, מצופות בפנקו.

4. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן זית ומטגנים 2 קציצות במשך 6-8 דקות או עד שהן מזהיבות ונפרדות בקלות מתחתית המחבת. הופכים את הקציצות ומטגנים במשך 6-8 דקות נוספות. מעבירים את הקציצות המוכנות לצלחת הגשה או ישירות ללחמניית המבורגר חצויה לשניים, וחוזרים על הפעולה עם שמן הזית והקציצות הנותרות.

מוסיפים ללחמניה או לצלחת ירקות ורטבים אהובים ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות