כיכר השבת

בריא יותר

ברבע שעה בלבד: גזרים צלויים בחומץ בלסמי וסוכר חום

גזר הוא חידה: שוהה במקרר שבועות ארוכים ונשאר במיטבו, אך אם נחשף לחום (או לזיגוג של דבש) הוא הופך לעיסה מתוקה ודביקה. כשמטפלים בהם בזהירות, גזרים מבושלים יכולים להוות מנת צד נהדרת. כאן אנו פורסים אותם, מאדים עד לריכוך כמעט מלא ואז מצפים בחומץ בלסמי מצומצם, שמאזן את מתיקות הסוכר החום ומוסיף עומק למנה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
ברבע שעה בלבד: גזרים צלויים בחומץ בלסמי וסוכר חום
ברבע שעה בלבד: גזרים צלויים בחומץ בלסמי וסוכר חום (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 גזרים בינוניים, חצויים לאורכם
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר חום בהיר

אופן ההכנה:

1. לסיר בינוני, מוסיפים 1/4 כוס (60 מ"ל) מים על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הגזרים, מכסים ומאדים עד שהם מתרככים, כ-5 דקות. מסננים.

2. מחזירים את הסיר לחום לבינוני-גבוה, עד לייבושו, במשך כ-10 שניות. מוסיפים את הגזרים, המלח והפלפל ומבשלים כדקה אחת, תוך ערבוב מדי פעם.

3. מוסיפים לסיר את החומץ הבלסמי והסוכר החום ומערבבים היטב לאיחוד. מניחים לגזרים להתבשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מצופים היטב בזיגוג, כ-2 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות