רכיבים
- 380 גרם נתחים צמחוניים בסגנון בקר
- 3 כפות שמן
- 200 גרם חציל, חתוך לקוביות
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות קטנות
- 1 ענף סלרי, קצוץ
- 4 שיני שום גדולות, פרוסות
- 1 עגבנייה בינונית, קצוצה
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית פלפל קאיין / אבקת צ'ילי / פפריקה חריפה
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי מבושל
- 500 מ"ל ציר ירקות או מים ומעט אבקת מרק
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, רצוי מטפלון, מחממים כף שמן על אש בינונית, מטגנים את קוביות החצילים עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג.
2. מוסיפים כף שמן לסיר, מטגנים את הנתחים הצמחוניים בסגנון בקר עד להזהבה ומוציאים אותם לצלחת.
3. מוסיפים לסיר כף שמן נוספת ומטגנים את הבצל, קוביות הפלפלים, הסלרי והשום. כשהבצל מזהיב, מתבלים בפפריקה מעושנת, קאיין / אבקת צ'ילי / פפריקה חריפה, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, מערבבים קלות ומבשלים במשך 5 דקות.
4. מחזירים לסיר את החציל והנתחים הצמחוניים בסגנון בקר ומטגנים עם הכל במשך דקה.
5. מעבירים את התערובת לסיר גדול, מוסיפים את האורז המבושל וציר ירקות או מים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מגישים מיד.