קוביות בטטה אפויות בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות
- 30 מ"ל שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס (לפי הטעם, אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מניחים את קוביות הבטטה בקערה גדולה, יוצקים מעל את שמן הזית, מוסיפים את השום הכתוש, מלח, פלפל שחור, כוסברה טחונה ושבבי צ'ילי גרוס ומערבבים לציפוי מלא.
3. מפזרים את קוביות הבטטה בשכבה אחת בתבנית אפייה ואופים במשך 25-30 דקות או עד שהבטטות רכות בגוון זהוב-שחום יפה.