רכיבים
- 1 חבילת נודלס
- שומשום קלוי (לא חובה)
לרוטב:
- 1 כף שמן שומשום
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 פלפל אדום מתוק, פרוס לרצועות
- 4 כפות מחית קארי אדום - <a href="https://www.kikar.co.il/395404.html">לחצו כאן למתכון מעולה</a>
- 4-5 שיני שום, כתושות
- 250 מ"ל תחליף שמנת פרווה
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
- 1 מחית מיסו (אופציונלי)
- 1 כפית סירופ מייפל
- 2 חופנים גדולים של עלי בייבי תרד
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן השומשום. מוסיפים את הבצל ורצועות הפלפל ומקפיצים ביחד במשך 1-2 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
2. מערבבים פנימה את השום הכתוש ומחית הקארי ומבשלים דקה אחת.
3. מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב, מלבד עלי התרד, מלח ופלפל שחור. נותנים לתערובת לבעבע בעדינות במשך 3-4 דקות.
4. במקביל, מבשלים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה.
5. מוסיפים לרוטב את עלי התרד והנודלס ומערבבים עד שהעלים מתכווצים. טועמים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים בעדינות, מסירים מהאש ומגישים מיד, עם שומשום קלוי מעל וברוקולי אפוי (הנה מתכון מושלם!).