כיכר השבת

מה אוכלים היום?

כזה, עכשיו: נודלס ופלפלים ברוטב קארי אדום

מנה אסייתית נהדרת שתסגור לכם פינה לארוחה מזינה ומשביעה גם ללא תוספת בשר או עוף בצד. חצי שעה וזה מוכן: מתכון לנודלס ופלפלים ברוטב קארי אדום. אם בא לכם להשקיע קצת יותר, אנחנו ממליצים שתכינו בעצמכם את מחית הקארי במקום לקנות אותה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
נודלס ופלפלים ברוטב קארי אדום
נודלס ופלפלים ברוטב קארי אדום (צילום: Foodie Flavours on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת נודלס
  • שומשום קלוי (לא חובה)

לרוטב:

  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום מתוק, פרוס לרצועות
  • 4 כפות מחית קארי אדום - <a href="https://www.kikar.co.il/395404.html">לחצו כאן למתכון מעולה</a>
  • 4-5 שיני שום, כתושות
  • 250 מ"ל תחליף שמנת פרווה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
  • 1 מחית מיסו (אופציונלי)
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 2 חופנים גדולים של עלי בייבי תרד
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן השומשום. מוסיפים את הבצל ורצועות הפלפל ומקפיצים ביחד במשך 1-2 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.

2. מערבבים פנימה את השום הכתוש ומחית הקארי ומבשלים דקה אחת.

3. מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב, מלבד עלי התרד, מלח ופלפל שחור. נותנים לתערובת לבעבע בעדינות במשך 3-4 דקות.

4. במקביל, מבשלים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה.

5. מוסיפים לרוטב את עלי התרד והנודלס ומערבבים עד שהעלים מתכווצים. טועמים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים בעדינות, מסירים מהאש ומגישים מיד, עם שומשום קלוי מעל וברוקולי אפוי (הנה מתכון מושלם!).

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות