כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מה אוכלים ביום ראשון חם במיוחד? זודלס!

זאת הארוחה המושלמת לימים חמים: מתכון לנודלס מזוקיני עם רוטב עגבניות חמאתי מדהים - חצי שעה עבודה וזה מוכן. מנה קלילה, טעימה ומזינה שתעבוד נפלא גם באירוח (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
זודלס: נודלס מזוקיני עם רוטב עגבניות
זודלס: נודלס מזוקיני עם רוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 זוקיני גדולים (קישואים בקליפה ירוקה כהה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 800 גרם עגבניות שלמות מקולפות מקופסת שימורים
  • 1/2 כפית מלח
  • 60 גרם חמאה
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • פלפל שחור
  • גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. עם קולפן ז'וליאנים או מכשיר ספירלייזר (פורס ירקות ספירלי), חותכים את הזוקיני לרצועות דקות וארוכות.

2. בסיר גדול, מחממים כף שמן. מוסיפים את שבבי הצ'ילי והשום ומקפיצים יחד תוך ערבוב מתמיד במשך 1-2 דקות, עד שהשום מזהיב. מוסיפים את העגבניות (יוצקים פנימה את כל תכולת הקופסה), מתבלים במלח ומבשלים במשך 15-20 דקות. מדי פעם מועכים את העגבניות.

3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ומתאחדת עם הרוטב. מסירים מהאש, מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים.

4. במחבת גדולה, מחממים כף שמן, מוסיפים את הנודלס זוקיני, מאדים במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש.
מחלקים את הזודלס בין צלחות הסועדים, מניחים מעל מרוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינת פרמזן. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות