אורז בסמטי בחלב קוקוס וג'ינג'ר (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 1/2 1 כוסות חלב קוקוס
- 1 כוס ציר עוף או 1 כוס מים + מעט אבקת מרק
- 1 כפית מלח
- 3 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס דק - לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מניחים את האורז במסננת דקה ושוטפים במים קרים עד שהמים צלולים.
2. מעבירים את האורז לסיר בינוני, מוסיפים כוס מים, את חלב הקוקוס, ציר העוף והמלח, מכסים, מבשלים על אש בינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות, עד שהנוזלים נספגים והאורז רך.
3. מסירים מהאש ומערבבים לתוך האורז את הבצל הירוק והג'ינג'ר. אם האורז יבש מדי, מוסיפים עוד קצת חלב קוקוס. טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח, אם צריך. מגישים מיד.