גזר כבוש תוצרת בית (צילום: Ella Olsson from Pexels)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 גזרים קטנים או 4 בינוניים, מקולפים ופרוסים דק
- 3 ענפי שמיר טרי
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס חומץ אורז או חומץ לבן
- 3 כפות סוכר
- 1/2 2 כפיות מלח כשר
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את המים, החומץ, הסוכר והמלח. כשהנוזלים מבעבעים, מסירים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן מעט.
2. בצנצנת זכוכית מעוקרת עם סגירת וואקום, מניחים את הגזרים הפרוסים וענפי השמיר ויוצקים עליהם את נוזל הכבישה. מניחים בצד למשך כשעה ומגישים.