כיכר השבת

מה אוכלים היום?

2 טריקים ללביבות תפוחי אדמה מושלמות

טייק אוף על ה"קרטופלפופר" - לביבות עסיסיות מגרמניה שמקבלות כאן טוויסט נהדר בדמות קמח חומוס. רגע של טריוויה: מה ההבדל בין קציצה ללביבה? קציצה יכולה להיות בשרית, צמחונית, מטוגנת ואפויה ולביבה היא רק צמחונית ומטוגנת (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
לביבות חומוס ותפוחי אדמה
לביבות חומוס ותפוחי אדמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/3 כוס גרגרי חומוס יבשים (לאחר שהושרו וסוננו)
  • 4 תפוחי אדמה, רצוי מזן ראטה, מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 1 בצל צהוב בינוני, חתוך לרבעים
  • 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית עלי תימין טריים
  • 1/3 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים את גרגרי החומוס לפירורים דקים, ממש כמו קמח ומעבירים את הקמח לקערה.

2. מוסיפים לבלנדר מחצית מכמות תפוחי האדמה והבצלים, טוחנים במשך 2 דקות, עד שהם מגורדים. מרפדים קערה גדולה בבד גבינה / חיתול בד / מגבת מטבח דקה ומניחים במרכז את התערובת המגורדת של תפוחי האדמה והבצלים. סוגרים עליהם את הבד וסוחטים היטב. מניחים את התערובת בקערה גדולה ונקייה ואת הנוזל הלבן שהצטבר בתחתית הקערה לאחר הסחיטה, שופכים לאט לכיור, עד שרק המשקעים העמילניים נשארים. שומרים אותם - הם ייכנסו לתערובת הלביבות בהמשך. חוזרים על הפעולה עם תפוחי האדמה והבצלים הנותרים.

3. שוטפים את הבלנדר ומוסיפים לתוכו את קמח החומוס, העמילן, הביצים, המלח, הפלפל הלבן והתימין וטוחנים יחד במשך 5 שניות. יוצקים את התערובת לקערה עם תפוחי האדמה והבצלים ומערבבים היטב.

4. במחבת עם תחתית כבדה או מברזל יצוק מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית. מטגנים תלוליות שוות מהתערובת במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב שחום עמוק ויפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד, חם.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אוצר הרץ
לבנון
1
קונים חומוס קלוי טחון וזהו פשוט
הדס
תוספות וירקות