רכיבים
- 4 בטטות קטנות -בינוניות, לא מקולפות אך שטופות היטב
- 90 גרם חמאה לא מלוחה או תחליף חמאה איכותי ללא מלח
- 2 כפות דבש
- 1 כף חומץ יין לבן או חומץ תפוחים
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מנקבים את הבטטות בכל מקום בעזרת מזלג, מניחים אותן ישירות על מדף התנור וצולים אותן בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 50-60 דקות, עד שהן רכות מאוד.
2. במקביל, בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה במשך 5 דקות (אם משתמשים בתחליף חמאה, ייקח לו פחות זמן להיות מוכן, בערך דקה וחצי). כשהחמאה מתחילה לבעבע ולהשחים, מוסיפים את הדבש, החומץ והצ'ילי הגרוס, אוחזים בידיות הסיר ומערבלים את תוכנו (הוא יבעבע לא מעט). מתבלים במלח ופלפל שחור, מסירים מהאש ומניחים בצד.
3. כשהבטטות מוכנות, חוצים אותן לשתיים, מחממים קלות את החמאה החומה ויוצקים על הבטטות. לחלופין, ניתן לגרוף החוצה את בשר הבטטות ולזלף מעל את החמאה החומה. מפזרים מעל בנדיבות מלח גס.