כיכר השבת

מה אוכלים היום?

כשהתוספת אדירה מספיק כדי להיות עיקרית

הצ'אנה דאל הוא תבשיל הודי נפלא שמכינים מגרגרי חומוס קלופים וחצויים. הוא כל כך טעים שהפעם הוא הכוכב הראשי ולא תוספת לעיקרית ומוגש בקערה על אורז. מתכון לצ'אנה דאל (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
צ'אנה דאל
צ'אנה דאל (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס צ’אנה דאל - גרגרי חומוס קלופים וחצויים (לא מצאתם? לכו על חומוס יבש)
  • 1/2 1 כפיות כורכום
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן חמניות
  • 6 ציפורן שלמים
  • 4 שיני שום גדולות, פרוסות דק
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס (אופציונלי)
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. אם משתמשים בגרגרי צ'אנה דאל - שוטפים אותם ומניחים בסיר גדול ללא צורך בהשרייה, אך אם משתמשים בחומוס יבש, משרים במים למשך לילה שלם, שוטפים ומניחים אותם בסיר.

2. מתבלים בכורכום, הל ומלח ומוסיפים לסיר את עלה הדפנה ו-4 כוסות מים. מבשלים ומביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש כך שהתערובת תבעבע קלות, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות.

3. לאחר 40 דקות בודקים אם התערובת עדיין לחה למדי. אם לא, מוסיפים כוס מים, מכסים את הסיר באופן מלא ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.

4. מסירים את עלה הדפנה ובעזרת מועך פירה או מוט בלנדר, מועכים או טוחנים את הגרגרים למרקם סמיך, אך לא נוזלי מאוד.

5. בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן החמניות, מוסיפים את הציפורן ומטגנים במשך 30 שניות. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב מתמיד, עד שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים את הצ'ילי הגרוס, מכבים את האש ומערבבים. שופכים את התערובת לתבשיל הטחון ומערבבים בעדינות. מגישים מיד, על אורז לבן מבושל ומקשטים בכוסברה קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
וואווו טעים רצחחחח
ללא שם
1
ברומניה היה מתכון דומה עם שעויחת לבנה, או אפונה ירוקה. כמובן שהתיבול היה שונה, בלי הל, ובלי כורכום. באידיש קראו לזה 'גריבענע בונדלאך'.( שעועית מרוסקת)
ברוך
תוספות וירקות