כיכר השבת

מה אוכלים היום?

סוקוטאש: במיה ברוטב עגבניות עם תירס ופלפל חריף

המנה האידיאלית לימים חמים: תבשיל במיה, עגבניות בשלות ותירס, רצוי טרי, עם פלפל חריף לפיקנטיות ממכרת. נהדרת כארוחה קלילה בפני עצמה שאוכלים עם לחם טוב או כתוספת לכל עיקרית שרק תרצו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
במיה מבושלת עם תירס, עגבניות ופלפל חריף
במיה מבושלת עם תירס, עגבניות ופלפל חריף (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם במיה טריה
  • 6 עגבניות גדולות ובשלות, קלופות, ללא הזרעים וקצוצות גס
  • 2 כוסות גרעיני תירס טריים (מ-2 קלחים בינוניים)
  • 1 פלפל צ'ילי הבנרו (לחריפות מופחתת, אפשר להשתמש בפלפל חלפיניו קטן)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים לבמיה את הקצוות ואז חותכים אותה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. בסיר בינוני, מניחים את הבמיה, יוצקים מעל כוס מים ושופכים פנימה את העגבניות והתירס.

2. בעזרת מזלג, מנקבים את ההבנרו או החלפיניו ומוסיפים לסיר. לא מערבבים ומבשלים הכל על אש בינונית עד לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהירקות רכים.

3. מסירים את ההבנרו מהתבשיל, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים לשילוב מלא ומכבים את האש. מגישים מיד, חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות