כיכר השבת

תוצרת בית

בריא וטעים יותר: חטיף צ'יפס מתפוחי אדמה

בואו נהיה כנים: צ'יפס הוא החטיף הטוב ביותר. יש בו הכל: מליחות מספקת, פריכות הגונה, כיף לנשנש אותו בכל שעה ובעבר, היה חלק בלתי נפרד מכל רשימת מכולת שלנו - עד שהבנו שהוא ממש קל להכנה מאפס. כל מה שצריך זה תפוחי אדמה, תבלינים ושמן (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
בריא וטעים יותר: חטיף צ'יפס מתפוחי אדמה
בריא וטעים יותר: חטיף צ'יפס מתפוחי אדמה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה לבנים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים בעזרת סכין חדה או מנדולינה. משתמשים בנייר סופג כדי לייבש אותם היטב.

3. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית. מזלפים את שמן הזית מעל ומתבלים בפפריקה, אבקת השום, המלח והפלפל. מקפיצים עם הידיים לשילוב.

4. מסדרים את תפוחי האדמה הפרוסים בשכבה אחת על גבי התבנית. אופים עד לקבלת פריכות, כ-20-25 דקות. מקפידים לתת להם להתקרר לחלוטין לפני האחסון, כדי שישארו פריכים. לאחר הקירור, יש לאחסן בכלי אטום עד 3 ימים.

טיפ

תוכלו לשדרג את הצ'יפס בהתאם לטעמכם האישי, בעזרת אבקת צ'ילי, אבקת בצל, זעתר, רוזמרין, שמן כמהין או כל תבלין אהוב אחר שיש לכם בבית.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות