רכיבים
- 3 תפוחי אדמה גדולים (כ-700 גרם), רצוי מזן ראטה
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- תיבול אפשרי נוסף - לבחירתכם: אבקת שום, אבקת צ'ילי, פלפל קאיין, פפריקה מעושנת (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי האדמה לרצועות ארוכות בעובי 0.5-1 ס"מ.
2. מחממים את התנור לחום גבוה של 260 מעלות וממקמים מגש אפייה (תבנית גדולה ללא שוליים) במדף התחתון של התנור - נותנים לתבנית להתחמם בתוך התנור ועוברים לתיבול תפוחי האדמה.
3. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, המלח, הפלפל השחור ותבלינים נוספים, אם רוצים, עד לציפוי מלא.
4. מפזרים את רצועות תפוחי האדמה בתבנית המחוממת (זהירות) בשכבה אחת, מחזירים למדף התחתון בתנור ואופים עד שהן זהובות ופריכות. אחרי 15 דקות אפייה, מערבבים והופכים את הרצועות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים 10-15 דקות נוספות.