כיכר השבת

תוספת "לגזור ולשמור": תפוחי אדמה ורוזמרין

מדובר בתוספת משגעת מקטגוריית "לגזור, לשמור ולשלוף כל הזמן בתור מנת צד מנצחת". לוקח פחות מ-30 דקות מהרגע שהתחלתם לעבוד ועד שהיא מוגשת לשולחן. חלום! מתכון לתפוחי אדמה ברוזמרין שאפשר להכין חלבי או פרווה, בהתאם לעיקרית (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תפוחי אדמה ברוזמרין
תפוחי אדמה ברוזמרין (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים (כ-24) בקליפה אדומה, לא מקולפים ושטופים היטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 15 גרם חמאה (אפשר להחליף ב-1 כף שמן זית)
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות עלי רוזמרין טריים או 2 כפיות רוזמרין מיובש

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, כך שהם יהיו בשכבה אחת ולא זה על גבי זה. מוסיפים את שמן הזית, החמאה (אם הולכים על חלבי), כוס המים והמלח. מביאים לרתיחה ואז מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה במשך 8 דקות.

2. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים בסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים. מוסיפים את הרוזמרין ומבשלים במשך 2-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות