כיכר השבת

התוספת שתופסת

כרוב שלם אפוי עם רוטב פיקנטי מתקתק שגונב את ההצגה

הכרוב הצלוי הזה הוא התוספת המושלמת לדג, עוף או בשר. מתוק, מלוח, מעט פריך ועם טפטוף של רוטב אריסה ודבש חרפרף מעל. מנה כה טעימה, שמאז שהכרנו אותה, איננו מסוגלים לאכול כרוב בצורה אחרת (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
כרוב שלם אפוי עם רוטב פיקנטי מתקתק שגונב את ההצגה
כרוב שלם אפוי עם רוטב פיקנטי מתקתק שגונב את ההצגה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לכרוב:

  • 1 ראש כרוב
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב אריסה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הכרוב הקלוי: מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטפים ומייבשים את הכרוב. חותכים ל-8 נתחים אחידים.

2. מחממים במחבת כף שמן זית אחת, על אש בינונית. מתבלים את הכרוב במלח ופלפל ואז מקפיצים את שני צידי כל נתח למשך דקה. מטגנים את הנתחים בקבוצות עד שכולם מזהיבים משני הצדדים.

3. מניחים את הכרוב על תבנית המרופדת בנייר אפייה וצולים למשך 20 דקות או עד שנראה מוכן. מזלפים מעל את רוטב האריסה מתוק וחריף.

4. מכינים את הרוטב: בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד ומזלפים מעל הכרוב טרם ההגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
שלום, האם שטיפת הכרוב במים מספיקה או שיש צורך להשרות אותו בחומר לניקוי תולעים???????????????
שששש
תוספות וירקות