רכיבים
- 10 לימונים בינוניים, שטופים היטב
- 12 שיני שום גדולות, קלופות
- 2 כוסות מלח גס
- 1 כוס מים
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מכינים את כלי הכבישה:
1. ראשית, בוחרים בצנצנת זכוכית גדולה שמכילה כ-2 ליטר. עדיף צנצנת עם סגירת וואקום, אבל אם אין לכם אחת כזו, תוכלו לאטום עם שקית ניילון כפי שאסביר בהמשך.
שנית, מעקרים את הצנצנת כדי למנוע צבירת חיידקים בתהליך הכבישה: מניחים את הצנצנת בכיור, שופכים פנימה מים רותחים עד שהיא עולה על גדותיה, ממתינים 10 דקות ואז מרוקנים את הצנצנת, הופכים אותה על רשת או מגבת נקייה ומייבשים. שופכים מים רותחים גם על המכסה ומייבשים באותו אופן.
2. פורסים את הלימונים לפרוסות, עם הקליפה, אך לא משתמשים בקצוות.
3. מפזרים מלח גס בצלחת, טובלים כל פרוסת לימון במלח משני הצדדים (כמו שניצל) ומסדרים את פרוסות הלימון בצנצנת. בין שכבות הלימונים מניחים את שיני השום.
4. יוצקים לצנצנת כוס מים ו-3 כפות שמן ואוטמים את הצנצנת בסגירת וואקום או מכסים את פתח הצנצנת בשקית ניילון קשיחה ואז סוגרים עם המכסה.
5. מעבירים את הצנצנת למקרר למשך שבוע של כבישה ולאחר מכן ניתן ליהנות מהלימונים הכבושים. בין שימוש לשימוש הקפידו להחזיר את הצנצנת מהר למקרר וודאו שהיא אטומה, כך הלימונים הכבושים יישארו טובים לאורך זמן.