כיכר השבת

מעדנייה ביתית

הקלמנטינות עומדות להתקלקל? הכינו קונפי!

כן, קונפי לא מיועד רק לשום, אלא זאת שיטת בישול צרפתית שעושה נפלאות לפירות וירקות ודרך מעולה לנצל אותם במקום לזרוק. בקונפי המזון מתבשל לאט, בשמן או בסירופ מתוק על חום נמוך. התוצאה: נגיסי קלמנטינות מתוקים ולעיסים ומגוון דרכים להשתמש בהם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קונפי קלמנטינות מתקתק וממכר
קונפי קלמנטינות מתקתק וממכר (צילום: Pixabay on Pexels)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 קלמנטינות, מקולפות ומחולקות לפלחים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום נמוך של 135 מעלות.

2. בתבנית אפייה קטנה, רצוי מפורצלן, מפזרים את פלחי הקלמנטינות בשכבה אחת, שהם לא יעלו אחד על השני.

3. בסיר קטן, מחממים את הסוכר עם 1/2 כוס (120 מ"ל) מים, עד שהסוכר נמס והנוזל מבעבע.

4. יוצקים את מי הסוכר על פלחי הקלמנטינות, ומערבבים בעדינות כך שמי הסוכר יצפו את כל הפלחים.

5. מכניסים לתנור ואופים במשך שעתיים ורבע עד 3 שעות. כל 45 דקות מערבבים את הפלחים בעדינות. הקלמנטינות מוכנות כשהפלחים הופכים לשקופים ושחומים-מקורמלים בקצוות. מצננים לחלוטין ומשתמשים מיד או מעבירים לכלי אטום ויוצקים מעל את מי הסירופ עד לשימוש.

קונפי הקלמנטינות יישמר היטב עד שבוע בטמפרטורת החדר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות