כיכר השבת

התוספת שתופסת

תפוחי אדמה קוריאניים מתוקים ונימוחים

למנה הזו קוראים "אלגמג'ה ג'ורים" ופירושה: "אלגמג'ה" - תפוחי אדמה ו"ג'ורים - קלויים או מבושלים - מאכל ערב לחך העשוי מתפוחי אדמה שהוקפצו בציר, המתובלים ברוטב סויה ודבש. הוא יכול לכלול רק תפוחי אדמה, או בתוספת של ירקות אחרים - בצל, גזר, פלפל. מעדן פשוט וזול שקל להכין בבית. אכלו אותו עם אורז או הגישו אותו לצד המנה העיקרית שלכם (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
תפוחי אדמה קוריאניים מתוקים ונימוחים
תפוחי אדמה קוריאניים מתוקים ונימוחים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 450 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים
  • מלח גס
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס מים או ציר עוף
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף חומץ
  • 3 כפות דבש
  • 1 גזר, חתוך לקוביות
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק, בתוספת עוד לקישוט
  • זרעי שומשום, לקישוט

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בקורט מלח נדיב ומבשלים עד שמתפתח קרום זהוב, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים עד שהשום מזהיב, במשך 2-3 דקות. מוסיפים פנימה את המים/ציר, רוטב הסויה, החומץ והדבש ואז מערבבים לשילוב אחיד. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 8 דקות.

2. מוסיפים את הגזר וממשיכים בבישול עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב דביק, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-4 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום והבצל הירוק ומערבבים לשילוב מלא.

3. מקשטים בבצל ירוק יותר ושומשום ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נראה טוב
דסי
תוספות וירקות