כיכר השבת

ראש השנה

'צימעס' מעודכן: גזר גמדי בזיגוג דבש

ה"צימעס" - פרוסות גזר ברוטב מתקתק, מככב בשולחן החג של משפחתנו כבר דורי דורות. השנה, החלטנו לשדרג את המנה המסורתית הזו לגרסה מודרנית ואטרקטיבית יותר: עם גזר גמדי ולא בגודל רגיל. ארבעה מרכיבים, 25 דקות והיא מוכנה (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
'צימעס' מעודכן: גזר גמדי בזיגוג דבש
'צימעס' מעודכן: גזר גמדי בזיגוג דבש (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם גזר גמדי, מופשר, לא מבושל
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
  • אגוז מוסקט טחון - לא חובה

אופן ההכנה:

1. מניחים את הגזרים בסיר בינוני מלא במים. מביאים לרתיחה; מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים; מבשלים במשך 10-15 דקות או עד שהם רכים. מסננים היטב.

2. מוסיפים את הדבש והמרגרינה לסיר. מבשלים תוך כדי ערבוב, לעתים קרובות, עד שהמרגרינה נמסה והגזרים מזוגגים. מפזרים מעל את אגוז המוסקט, אם משתמשים.

טיפ:

לקבלת נגיעה נוספת של צבע וטעם, מגישים את הגזר המבושל עם פטרוזיליה טריה הקצוצה דק.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נוהגים בראש השנה לא לאכול אגוזים כי אגוז בגימטרי'ה חטא
אודל
זה לא אגוז למרות שמו! והמנהג כפי שכתוב הוא רק באגוזים [מלך] ולוז [בונדוק]
צביה
תוספות וירקות