לבטטות:
- 3 בטטות בינוניות, עם קליפה, נקיות וחתוכות לרבעים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש (לא חובה)
- 2 כפיות פתיתי צ'ילי כתוש
- מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
לגרגרי החומוס הפריכים:
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומיובשים
- 1 כף שמן זית
- 1-2 כפיות פלפל קאיין
- מלח גס
לרוטב היוגורט:
- 1 כוס יוגורט טבעי
- מיץ משני לימונים
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- בצל ירוק או עירית, חתוכים דק, לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים שתי תבניות שאינן מרופדות בנייר אפייה.
2. מכינים את הבטטות: בקערה גדולה, משלבים את הבטטות, שמן הזית, הדבש (אם משתמשים) והצ'ילי. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומקפיצים עד שהבטטות מצופות באופן שווה. מסדרים בשכבה אחידה את הבטטות על אחת מהתבניות המוכנות. מעבירים לתנור וצולים עד שהן רכות ומתקרמלות, במשך 25-30 דקות.
3. מכינים את החומוס: לבינתיים, מניחים את גרגרי החומוס בשכבה אחידה על התבנית השנייה שהוכנה מראש. מפזרים מעל את הקאיין והשמן ומתבלים במלח. מעבירים לתנור ואופים עד שהם פריכים וזהובים, במשך 15-20 דקות.
4. מכינים את רוטב היוגורט: בקערה קטנה, טורפים יחד את היוגורט ומיץ הלימון ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
5. מחלקים את הבטטות הקלויות בין צלחות, מניחים מעל מעט גרגרי חומוס פריכים ולסיום, מזלפים את רוטב היוגורט. מקשטים עם בצל ירוק או עירית, אם משתמשים.