המזרח הרחוק קרוב מאי פעם: אורז עם קוקוס ושקדים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 380 גרם חלב קוקוס
- ½1 כוסות אורז לבן ארוך
- 1/2 כוס שבבי קוקוס
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1. משלבים את חלב הקוקוס עם מספיק מים כדי להניב 3 כוסות נוזל. מכניסים את הנוזלים לסיר בינוני עם מלח ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים פנימה את האורז, מנמיכים את החום לנמוך, מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים.
3. לבינתיים, קולים את הקוקוס במחבת גדולה, על אש בינונית, תוך ערבוב תדיר, עד להזהבה, במשך 3-5 דקות; מניחים בצד. קולים גם את השקדים באותו אופן.
4.מערבבים את האורז, הקוקוס, המלח והשקדים, מוזגים לצלחות ומגישים מיד.