כיכר השבת

התוספת שתופסת

המזרח הרחוק קרוב מאי פעם: אורז עם קוקוס ושקדים

אורז לבן רגיל הוא אחלה. באמת. אבל הגרסה המעט מתוקה הזו אפילו טובה יותר. חלב קוקוס, שבבי קוקוס, מלח ושקדים פרוסים הופכים את האורז לתבשיל מיוחד ולא סתם "עוד אחד" (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
המזרח הרחוק קרוב מאי פעם: אורז עם קוקוס ושקדים
המזרח הרחוק קרוב מאי פעם: אורז עם קוקוס ושקדים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 380 גרם חלב קוקוס
  • ½1 כוסות אורז לבן ארוך
  • 1/2 כוס שבבי קוקוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1. משלבים את חלב הקוקוס עם מספיק מים כדי להניב 3 כוסות נוזל. מכניסים את הנוזלים לסיר בינוני עם מלח ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים פנימה את האורז, מנמיכים את החום לנמוך, מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שכל הנוזלים נספגים.

3. לבינתיים, קולים את הקוקוס במחבת גדולה, על אש בינונית, תוך ערבוב תדיר, עד להזהבה, במשך 3-5 דקות; מניחים בצד. קולים גם את השקדים באותו אופן.

4.מערבבים את האורז, הקוקוס, המלח והשקדים, מוזגים לצלחות ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות