כיכר השבת

מתוחכם

ההתמכרות החדשה שלנו: אפרסקים צלויים

מי קבע שמקומם של הפירות בסוף הארוחה, בקטגוריית הקינוחים? המתכון הבא משנה את כללי המשחק - ואנחנו התמכרנו: אפרסקים מתקתקים, עטופים ברוטב חמצמץ עם חריפות קלה של חרדל. מעולה כמנת פתיחה מתוחכמת לארוחה חלבית או כמנת אירוח אלגנטית (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
אפרסקים צלויים
אפרסקים צלויים (צילום: Dale Gray on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפיות שמן זית
  • 4 אפרסקים בשלים אך לא רכים מדי, פרוסים

לרוטב הוויניגרט:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח גס איכותי ופלפל שחור גרוס טרי

תוספות אפשריות להגשה:

  • 200 גרם כדור גבינת בורטה / גבינה כחולה / גבינת ברי
  • 70 גרם עלי ארוגולה
  • צרור עלי בזיליקום קרועים גס

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי רוטב הוויניגרט ומניחים בצד.

2. מזלפים על האפרסקים החתוכים את שמן הזית. משמנים קלות מחבת פסים או גריל חשמלי ומחממים היטב.

3. מניחים את פרוסות האפרסקים במחבת או בגריל במשך 1-2 דקות, הופכים וצולים דקה נוספת - מבצעים צלייה על "בשר" האפרסקים ולא על הקליפה.

4. מחלקים את האפרסקים הצלויים בין 4 צלחות הגשה, מוסיפים את הגבינה שבחרתם, מפזרים סביב עלי ארוגולה ובזיליקום ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5. נותנים ערבוב נמרץ לרוטב הוויניגרט ויוצקים על הכל. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות