פטריות יער ושיטאקי ברוטב שמנת ויין לבן (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1 חבילת פטריות יער, פרוסות
- 1 חבילת פטריות שיטאקי שלמות
- 7 בצלי שאלוט, קצוצים
- 6 שיני שום, קצוצות
- 50 גרם חמאה (ניתן להחליף בחמאה פרווה)
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לבן
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1/4 כוס יין לבן
- 500 מ"ל שמנת מתוקה חלבית / פרווה
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית, מוסיפים את השאלוט והשום ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ.
2. מוסיפים את פטריות היער הפרוסות והשיטאקי בשלמותן, ומקפיצים יחד במשך 5 דקות.
3. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט, יוצקים על הכל את היין ונותנים לאלכוהול להתאדות.
4. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.