כיכר השבת

מתכונים לשבועות

רוטב לפסטה או תוספת לפירה: פטריות מוקרמות

מורן פינטו עם תבשיל פטריות ושאלוט עסיסי וסמיך שאפשר להגיש כרוטב לפסטה וניוקי או כתוספת מעל פירה ואפילו אורז (אוכל, מתכונים)

| כיכר השבת |
פטריות יער ושיטאקי ברוטב שמנת ויין לבן
פטריות יער ושיטאקי ברוטב שמנת ויין לבן (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת פטריות יער, פרוסות
  • 1 חבילת פטריות שיטאקי שלמות
  • 7 בצלי שאלוט, קצוצים
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 50 גרם חמאה (ניתן להחליף בחמאה פרווה)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה חלבית / פרווה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית, מוסיפים את השאלוט והשום ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ.

2. מוסיפים את פטריות היער הפרוסות והשיטאקי בשלמותן, ומקפיצים יחד במשך 5 דקות.

3. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט, יוצקים על הכל את היין ונותנים לאלכוהול להתאדות.

4. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות