כיכר השבת

מה נאכל היום?

כריך פתוח של חומוס וירקות צלויים שמכינים בצ'יק צ'ק

המתכון הבא מיועד בדיוק לימים האלו שאתם עצלים מדי מכדי להשקיע בארוחת הערב שלכם, אך עדיין לא מוכנים להסתפק בשאריות הפסטה ורוטב העגבניות של הילדים. לחם מלא, ממרח חומוס, ירקות צלויים היטב, שמן זית ומלח גס - בריא, מזין וטעים טעים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
כריך פתוח של חומוס וירקות צלויים שמכינים בצ'יק צ'ק
כריך פתוח של חומוס וירקות צלויים שמכינים בצ'יק צ'ק (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בצל סגול, חצוי לארבעה
  • 1 גזר, חתוך לפרוסות דקות
  • 1/2 בטטה, חתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 ענפי טימין טרי
  • 3 כפות שמן זית, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 2 פרוסות לחם שאור
  • 4 כפות ממרח חומוס
  • מלח גס, לגימור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. על תבנית אפייה מסדרים את הבצל, הגזר, הבטטה, השום והטימין בשכבה אחת. מטפטפים מעל 3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים עד שהירקות זהובים ורכים, במשך 25-30 דקות.

2. כאשר הירקות כמעט מוכנים, קולים את הלחם. מורחים מעט חומוס על כל פרוסה ומניחים מעל כמה פיסות מהירקות הקלויים. לסיום, מטפטפים מעל עוד שמן זית ומפזרים מלח גס.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות