כריך פתוח של חומוס וירקות צלויים שמכינים בצ'יק צ'ק (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 בצל סגול, חצוי לארבעה
- 1 גזר, חתוך לפרוסות דקות
- 1/2 בטטה, חתוכה לקוביות
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 ענפי טימין טרי
- 3 כפות שמן זית, בתוספת יותר - לפי הצורך
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 2 פרוסות לחם שאור
- 4 כפות ממרח חומוס
- מלח גס, לגימור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. על תבנית אפייה מסדרים את הבצל, הגזר, הבטטה, השום והטימין בשכבה אחת. מטפטפים מעל 3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים עד שהירקות זהובים ורכים, במשך 25-30 דקות.
2. כאשר הירקות כמעט מוכנים, קולים את הלחם. מורחים מעט חומוס על כל פרוסה ומניחים מעל כמה פיסות מהירקות הקלויים. לסיום, מטפטפים מעל עוד שמן זית ומפזרים מלח גס.