כיכר השבת

טעם של פעם

פתיתים קלאסיים שמזכירים את הבית

לפעמים, כל מה שמתחשק לנו לארוחת צהריים זה אוכל של פעם, פשוט כזה (באופן הכי חיובי שיש), נקי וטעים - ופתיתים עונים על הדרישות הללו באופן מושלם. עובדה מעניינת: שמם השני הוא "אורז בן גוריון". תודו שהפתענו אתכם (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
מתכון לפתיתים
מתכון לפתיתים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1.5 כוסות פתיתים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • מלח
  • 3 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר (עדיפות לטפלון המונע הידבקות) ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.

3. מוסיפים את שאר המצרכים ושוב מערבבים היטב.

4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה במשך 3 דקות ומנמיכים את האש.

5. מבשלים במשך 12-15 דקות ומדי פעם מערבבים.

6. מגישים לצד שניצל / חזה עוף / עוף / כל העולה על דעתכם.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
האמת, לפי הכותרת הייתי בטוחה שאתם מביאים מתכון לעשיית הפתיתים עצמם, לא לבישולם. לבשל זה כל אחד יודע, ההוראות מופיעות בד"כ על רוב האריזות שנמכרות בהם. בוא נראה אתכם מפתיעים ומביאים מתכון לייצור הפתיתים, כמו בבית... וזה, לידיעתכם רבותי המלומדים, סוד ידוע רק למתי מעט, התקבל במסורה מדור דור סבתא אחר סבת
בעלבוסטע
הוא המציא את הפתיצים....
שימי
פה מתכון להכנת פתיתים מסבתא לסבתא עד שרה אימנו... אם כבר הצעת הצעה אז בבקשה את מוזמנת לרשום את המתכון. נ. ב. לא כל אחת יודעת לבשל פתיתים שיהיו טעימים ולא דביקים.
אמא
1
טעות המתכון בשרי ולא כמו שפרסמתם
יצחק פרידריך
יש מרק עוף פרווה ולא חייב להגיש את זה עם תוספת בשרית אפשר טופו או ירקות בתנור וכו'
רבקה
תוספות וירקות