רכיבים
- 1/2 1 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, כתוש
- 1/2 בצל לבן קטן, קצוץ דק
- 1 כוס אורז לבן פרסי או תאילנדי, לא מבושל
- 3/4 1 כוסות ציר מרק ירקות או מרק עוף
- 1/2 2 כפות רסק עגבניות
- 1/4 כפית מלח
- 1 פלפל ירוק חריף שלם (אופציונלי)
- 1 גבעול כוסברה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את השום, מערבבים קלות ואז מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות (לפני שהם מזהיבים-משחימים).
2. מוסיפים את האורז, המרק, המלח ורסק העגבניות ומערבבים עד להמסת הרסק.
3. מוסיפים את הפלפל החריף והכוסברה בשלמותם, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה עדינה ואז מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר ומבשלים במשך 15 דקות כשהסיר מכוסה עד שכל הנוזלים נספגים (מטים את הסיר כדי לוודא זאת). מסירים מהאש, משאירים את הסיר סגור ונותנים לאורז לנוח במשך 10 דקות (חובה!). מערבבים קלות עם מזלג ומגישים.