כיכר השבת

לגזור ולשמור

כמו במסעדות: איך להכין את הצ'יפס המושלם

צ'יפס אמור להיות כך: זהוב, פריך מבחוץ ורך מבפנים, אך לא תמיד זה מצליח לנו. לעתים הוא נראה מוכן, אך כשנותנים בו נגיסה, מגלים תפוח אדמה קשה, שמנוני מדי, מתפורר - רק תבחרו. הנה טריק פשוט שיהפוך את הצ'יפס שלכם למושלם (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
הצ'יפס המושלם
הצ'יפס המושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לרצועות בגודל שווה
  • שמן צמחי לטיגון עמוק
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה, מכסים במים קרים ומשרים במשך כ-30 דקות. לאחר מכן, מייבשים ביסודיות בעזרת מגבות נייר.

2. מחממים שמן בסיר עמוק, בגובה 5 ס"מ. כשהשמן חם (טמפרטורה של 135 מעלות, אם להיות מדויקים). מטגנים את רצועות תפוחי האדמה בקבוצות, במשך כ-5 דקות, ובעזרת כף מחורצת מוציאים לקערה מרופדת ב-2 שכבות של נייר סופג. מצננים באופן מוחלט.

3. מחממים שוב את השמן שבסיר, עד שיגיע לטמפרטורה של 175 מעלות, ומחזירים את רצועות תפוחי האדמה המטוגנות בקבוצות לטיגון נוסף של 5-6 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג ומתבלים במלח בנדיבות.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
שווה לנסות זה מטורף לחובבי הציפס הטעים
יוסף
1
בחיית כשבא לכם ציפשס אתם באמת תעשו את כל התהליך הזה?????????
חיאיר
תוספות וירקות