כיכר השבת

מתכונים לל"ג בעומר

לא נולד האדם שיסרב למניפת תפוחי אדמה

יותר בריא מצ'יפס, יותר מושקע מסתם "תפוחי אדמה בתנור" ודרך יפהפייה לשדרג את הארוחה המשפחתית בל"ג בעומר: מתכון למניפת תפוחי אדמה אפויים בתנור עם שום ורוזמרין (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
מניפת תפוחי אדמה
מניפת תפוחי אדמה (צילום: Monika Grabkowska on Unsplash)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1.3 ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, מקולפות ומרוסקות בעזרת גב של סכין
  • 4 ענפי רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים מעל את השמן ומפזרים את השום וענפי הרוזמרין.

2. איך חותכים את תפוחי האדמה למניפה יפה? מניחים את תפוח האדמה על משטח יציב, אוחזים היטב בצד אחד ובעזרת סכין חדה פורסים דק אותו רק 2/3 מהאורך - את השליש האחרון משאירים שלם כדי שתפוח האדמה לא יתפרק.

3. מגלגלים את תפוחי האדמה בשמן שבתבנית ואז מסדרים אותם כשהצד הפרוס כלפי מעלה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

4. אופים במשך 30 דקות, מברישים בשמן את תפוחי האדמה (גם בין הפרוסות) ומסירים שיני שום שהשחימו יותר מדי. אופים 30 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. מגישים חם.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אני אוכלת תפוח אדמה עם אורז ולחם
ורד
תוספות וירקות