רכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 לפתות בינוניות, קלופות
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת שום
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית במחצית מכמות השמן.
2. חותכים את הקצוות בכל לפת, ואז חוצים לרוחב ואז שוב חותכים לרוחב כל חצי ואז חותכים כל רבע לשני פלחים עבים (אמורים להתקבל 8 פלחים מכל לפת).
3. בקערה גדולה, מערבבים את הלפתות עם עם שאר שמן הזית ומתבלים בפפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל שחור.
4 מפזרים את הלפתות בתבנית בשכבה אחת ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום. מוציאים מהתנור, הופכים את הלפתות (כך שהן ייצלו משני הצדדים) ואופים במשך 15-20 דקות נוספות. מגישים מיד.