רכיבים
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1-2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, חתוך לרצועות גסות וארוכות
- חופן עלי סלרי
- מלח ופלפל שחור
- מעט כמון
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים בקערה במשך שעתיים, מסננים ומעבירים לסיר. מכסים במים ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית. שופכים את המים ומסננים את העדשים לקערה.
2. באותו סיר, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את עלי הסלרי, ומטגנים עוד 2 דקות.
3. מוסיפים לסיר את העדשים, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כמון ומערבבים.
4. מוסיפים את האורז, ומטגנים קלות הכל יחד במשך 2 דקות.
5. יוצקים לסיר את המים הרותחים, מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 דקות. בתום הבישול, מערבבים הכל בעדינות ומסירים מהאש. מגישים חם לצד מנות עוף, בשר, דגים ומרקים.