רכיבים
- 1/2 כוס חומץ סיידר תפוחים
- 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
- 1 כוס מים
- 1 כף מלח גס
- 2 כפיות סוכר
- 3 כוסות עגבניות שרי
- 4 שיני שום, פרוסות דק
- 1/4 צרור שמיר טרי
- 1 גבעול רוזמרין
- 2 כפיות גרגרי פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את חומץ התפוחים, חומץ היין, המים, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר והמלח נמסים. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון במשך 15-20 דקות.
2. באמצעות קצה של סכין חדה מאוד, חורצים 2-3 חריצים קלים בכל עגבנייה.
3. מניחים את העגבניות בצנצנת זכוכית נקייה ויבשה, מוסיפים את השום, השמיר, הרוזמרין וגרגרי הפלפל השחור. יוצקים מעל את התערובת שבסיר, עד שהעגבניות מכוסות.
4. מכסים את הצנצנת במגבת ומניחים בצד בטמפרטורת החדר במשך שעתיים לפחות.
5. אוטמים את הצנצנת במכסה ומעבירים למקרר למשך עד שבועיים. מגישים קר.