כיכר השבת

באנו לעזור

מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות

תוך חצי שעה יעמדו על שולחנכם לביבות נהדרות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ - שלמען האמת, יתחסלו ברגע. בהתחייבות. מה יש בהן? שאריות פירה, גבינה ועירית. הנוהגים בהיתר יגישו אותן עם סלמון מעושן וגבינת שמנת, ואלה שלא - גם ירקות יעבדו מצוין (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות
מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן לטיגון, לפי הצורך
  • 3 כוסות פירה תפוחי אדמה
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/3 כוס עירית קצוצה
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 כוס קמח
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים שמן בגובה 2.5 ס"מ על אש בינונית-נמוכה.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הפירה, גבינת הפרמזן, העירית והביצה. מוסיפים 1/4 כוס קמח ומתבלים בפלפל שחור.

3. מניחים את הקמח הנותר בצלחת רדודה. מחלקים את תערובת הפירה ל-12, ויוצרים מכל חלק עיגול שטוח בעובי של כ-1 ס"מ.

4. מצפים כל עיגול בקמח, מנערים את העודפים ומטגנים בשמן החם (ייתכן שתצטרכו להנמיך את חום האש). עובדים בקבוצות של 3-4 בכל פעם כדי לא לקרר את השמן, ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים מעל במעט מלח.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות