רכיבים
- שמן לטיגון, לפי הצורך
- 3 כוסות פירה תפוחי אדמה
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/3 כוס עירית קצוצה
- 1 ביצה גדולה
- 3/4 כוס קמח
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים שמן בגובה 2.5 ס"מ על אש בינונית-נמוכה.
2. בקערה בינונית, מערבבים את הפירה, גבינת הפרמזן, העירית והביצה. מוסיפים 1/4 כוס קמח ומתבלים בפלפל שחור.
3. מניחים את הקמח הנותר בצלחת רדודה. מחלקים את תערובת הפירה ל-12, ויוצרים מכל חלק עיגול שטוח בעובי של כ-1 ס"מ.
4. מצפים כל עיגול בקמח, מנערים את העודפים ומטגנים בשמן החם (ייתכן שתצטרכו להנמיך את חום האש). עובדים בקבוצות של 3-4 בכל פעם כדי לא לקרר את השמן, ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים מעל במעט מלח.