רכיבים
- 1 חבילת קוסקוס, מוכנה לפי הוראות היצרן
- לירקות המאודים:
- 4 תפוחי אדמה
- 3 בצלים
- 6 גזרים
- 2 שורש פטרוזיליה
- 3 קישואים קטנים ומוצקים
- 3 זוקיני בינוניים
- 3 ענפי סלרי
- 1 דלורית קטנה
- קמצוץ קינמון
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת קוסקוס וירקות מאודים:
1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.
2. מקלפים וחותכים לרבעים (גדולים או קטנים, לפי העדפה אישית) את תפוחי האדמה, הבצלים, הגזרים, הדלורית ושורש הפטרוזיליה. הקישואים והזוקיני נשארים בקליפתם אך גם נחתכים לרבעים.
3. מחממים מים בסיר גדול, ועליו מניחים סיר נוסף. בסיר העליון, שמים את כל הירקות החתוכים, ענפי הסלרי והתיבול. מאדים במשך 35 דקות (האש בכיריים דולקת מתחת לסיר עם המים), עד שהירקות רכים.
4. בכל צלחת, מניחים קוסקוס בנדיבות ומוסיפים מעל את הירקות המאודים.