אופן הכנת תפוחי אדמה במדורה:
10-12 תפוחי אדמה בקליפתם
נייר כסף
חוט ברזל ארוך
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הקליפה, עוטפים בנייר כסף, נועצים את תפוחי האדמה בחוט ברזל וקושרים את הקצוות, כך שתיווצר שרשרת, לא נצטרך לחפש אותם בתוך האש ונצליח להוציא אותם בקלות.
2. מניחים את שרשרת תפוחי האדמה העטופים בנייר כסף, במשך שעה וחצי ומוציאים.
וכעת, לתוספות.
אופציה 1: סלט ורוטב איולי
1 בצל סגול, פרוס לטבעות
3 ענפי סלרי, פרוס לעיגולים
לרוטב:
4 כפות מיונז
1 כף חרדל גרגירים
1 שן שום, כתושה
1 כף חומץ
מלח
אופן ההכנה: בכלי קטן, טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד. חותכים לפלחים את תפוחי האדמה, מערבבים יחד עם טבעות הבצל, והסלרי, יוצקים מעל את רוטב האיולי ומגישים מיד.
אופציה 2: מילוי שמנת וירקות
1 שמנת בטעם של פעם
2 ענפי בצל ירוק, קצוצים
1/2 גמבה אדומה, קצוצה
1 כוס פרחי ברוקולי, קצוצים
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה: מערבבים בקערה קטנה את כל המרכיבים, כשתפוחי האדמה מוכנים, חוצים אותם לשניים, מניחים מעל כל חצי מהמלית ומגישים.
אופציה 3: תוספת רצועות עוף וירקות
10 נתחי חזה אווז או פסטרמת הודו, פרוסים לרצועות דקות
2 עגבניות, קצוצות דק
1 בצל סגול, קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1/2 לימון, סחוט
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, ומגישים לכל סועד תפוח אדמה חצוי חם וכמות נדיבה מהתוספת.
אופציה 4: טונה מתובלת וירקות
2 קופסאות טונה במים, מסוננת
1 בצל לבן, קצוץ דק
מלח גס ופלפל שחור גרוס
2 ענפי סלרי, קצוצים
1 כוס תירס משימורים
1 גזר, מגורד
1 לימון, סחוט
2 כפות מיונז (לא חובה)
אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל המרכיבים, ומגישים לכל סועד תפוח אדמה חצוי חם וכמות נדיבה מהתוספת.