כיכר השבת

איך לשדרג בקלות תבנית בטטות אפויות

מה תגישו עם העוף, הבשר או פשוט תאכלו במסגרת הדיאטה שבדיוק התחלתם? את הדבר הטעים הבא: מתכון לבטטה אפויה בסילאן עם שעועית ירוקה עדינה מוקפצת. התוצאה: מנה טעימה וצבעונית - תוך 30 דקות על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
כך משדרגים בקלות תבנית בטטות אפויות
כך משדרגים בקלות תבנית בטטות אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות בינוניות
  • שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
  • מיץ מלימון אחד + 1 כף גרידת לימון
  • 2 שיני שום
  • מלח גס
  • 1 כף שומשום שחור
  • 1 כף שומשום לבן

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות שוות בגודל 3 ס"מ, או רצועות ארוכות. משטחים בתבנית פיירקס, חד פעמית או מרופדת בנייר אפייה - בשכבה אחידה. מזלפים מעל שמן זית ואופים עד לריכוך. מיד בסיום האפייה יוצקים על הבטטות את הסילאן.

3. במקביל, ממלאים סיר גדול במים רותחים, מוסיפים את השעועית הירוקה ושולקים במשך 4 דקות. בעזרת מסננת, מנקזים את השעועית מנוזלים ומעבירים מיד לקערה מלאה בקוביות קרח - פעולה זו תשמור על הצבע והקריספיות של השעועית.

4. מחממים במחבת 4 כפות שמן זית , מקלפים ומוסיפים את שיני השום בשלמותן. כשעולה ריח שום, סוחטים למחבת את הלימון ומוסיפים את הגרידה. מוסיפים גם השעועית למחבת, מתבלים במעט מלח, מערבבים ומקפיצים במשך 5 דקות, ומסירים מהאש.

5. בקערת הגשה, מערבבים יחד את הבטטות האפויות והשעועית, מפזרים מעל את שני סוגי השומשום ומגישים חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות