כיכר השבת

טבעי שזה בריא

טריק גאוני להכנת צ'יפס עם 3 כפות שמן בלבד

טריק גאוני להכנת צ'יפס עם 3 כפות שמן בלבד - שזה פחות מכמות השמן שאתם שמים בסלט. לא תנסו? מתכון לצ'יפס אפוי - וזה ההבדל היחיד בינו לבין זה המטוגן, כי תכל'ס? לא תרגישו בהבדל (מתכונים, אוכל)

| 12 | כיכר השבת |
צ'יפס אפוי. לא תרגישו בהבדל
צ'יפס אפוי. לא תרגישו בהבדל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 900 גרם תפוחי אדמה לאפייה (מזן דרגה או אלמרה)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן הכנת צ'יפס:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לרצועות ארוכות ומעט עבות, בגודל שווה.

2. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מניחים תבנית עמוקה מלאה במים רותחים במדף התחתון של התנור, ובמדף שמעל, ממקמים את תפוחי האדמה, מפוזרים בשכבה אחידה בתבנית ומכוסים בנייר כסף. אופים במשך 10-12 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות בתפוחי האדמה.

3. מעבירים את תפוחי האדמה המאודים לקערה, מזלפים מעל את שמן הזית, ומערבבים ידנית כף שהשמן יצפה היטב את כל תפוחי האדמה.

4. בכף מחוררת גדולה, מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 10-12 דקות נוספות (ללא הכלי עם המים), עד שמתקבל צ'יפס זהוב פריך.

5. מתבלים במלח בנדיבות ומגישים מיד.

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
חותכת את תפוחי האדמה לרצועות שופכת את השמן והמלח, מערבבת מכניסה לתנור בחום גבוה ואופה כארבעים דקות. מעדן!
חנה
4
קיבל מכות חום קשות אכיל אבל לא יותר מזה אולי הייתי צריכה להוריד את החום תודה לעונים מראש
אתי
3
לצפות את כל התפו"א ב-3 כפות בלבד??
יעל

הצגת כל התגובות

2
👍 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ליאה
1
לא ממש צ'יפס רגיל ולא כמו שבתמונה אבל בתור משהו בריא יותר זה בהחלט כדאי
נינה
תוספות וירקות