כיכר השבת

מה אוכלים היום?

תבשיל של קיץ: קישואים עם עגבניות ובזיליקום

אפשר לשדך למנה הזו דגים או בשר, אבל גם עם פרוסת לחם טרי היא מסתדרת לא רע: מתכון לתבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום שממטבחי הכפריים בצרפת הפך למנת גורמה לגיטימית (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום
תבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 670 גרם קישואים בינוניים (לשדרוג, ניתן להחליף 2 קישואים בחצילים קטנים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 400 גרם עגבניות בשלות
  • 1-2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת תבשיל קישואים ועגבניות:

רגע לפני: אפשר לשדך למנה הזו דגים או בשר, אבל גם עם פרוסת לחם טרי היא מסתדרת לא רע: מתכון לתבשיל קישואים עם עגבניות ובזיליקום שממטבחי הכפריים בצרפת הפך למנת גורמה לגיטימית.

• פורסים לפרוסות דקות או חותכים לקוביות שוות את הקישואים (והחצילים).

• מגדרים את העגבניות בפומפייה או מקלפים וחותכים לקוביות או פורסים לחצאי עיגולים - לבחירתכם. מסירים את הזרעים.

• מחממים כף שמן זית במחבת כבדה רחבה, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקישואים (והחצילים), וצורבים קלות עד לריכוך הירקות במשך 3-5 דקות. מידי פעם מטלטלים את המחבת. מוציאים מהמחבת לכלי נפרד.

• מוסיפים כף שמן זית למחבת הריקה, כותשים את השום ומטגנים פחות מחצי דקה, עד שעולה ריח של שום. מוסיפים את העגבניות, ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ, במשך 5 דקות.

• מחזירים את הקישואים (והחצילים) למחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים יחד, ומערבבים לעתים קרובות.

• כשהעגבניות מגירות נוזלים והקישואים רכים, מתבלים מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

• מסירים מהאש ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

עם מה תגישו את התבשיל? שתפו אותנו!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות