כיכר השבת

ארוחה מהירה ל-2 סועדים

תוך 10 דקות: גראטן צרפתי מושלם

האורחים כבר בדלת ואתם חייבים משהו כאן ועכשיו? המנה הזו בדיוק בשבילכם: מתכון לגראטן תפוחי אדמה שמוכן תוך 10 דקות, והתוצאה מרשימה ואלגנטית כאילו באמת עבדתם על זה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
גראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות
גראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 340 גרם תפוחי אדמה בגודל אחיד
  • 1 בצל
  • 10 גרם חמאה
  • 4 כפיות חלב
  • קמצוץ פפריקה אדומה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת גראטן תפוחי אדמה מהיר:

רגע לפני: האורחים כבר בדלת ואתם חייבים משהו כאן ועכשיו? המנה הזו בדיוק בשבילכם: מתכון לגראטן תפוחי אדמה שמוכן תוך 10 דקות, והתוצאה מרשימה ואלגנטית כאילו באמת עבדתם על זה.

אז מה הסוד? קבלו את המתכון הנפלא של בוורלי פייפר - מומחית לבישול במיקרוגל:

• מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם לעיגולים דקים ככל האפשר, ומעבירים להשריה בקערה עם מים קרים.

• פורסים את הבצל לטבעות דקות, ומוסיפים לקערת תפוחי האדמה.

• מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומנקבים חורים קטנים בעזרת מזלג.

• מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה למשך דקה.

• משמנים תבנית פיירקס עגולה או מלבנית במעט חמאה, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בשכבות לסירוגין, כשהשכבה העליונה תהיה תפוחי אדמה. על כל שכבה זורים מעט מלח ופלפל שחור.

• יוצקים את החלב מעל שכבות תפוחי האדמה, ומפזרים מעל את החמאה, חתוכה לקוביות. את הכל מתבלים בקמצוץ פפריקה.

• מכסים בניילון נצמד, מנקבים חורים בעזרת מזלג ומכניסים למיקרוגל. מפעילים על עוצמה גבוהה למשך 13 דקות (באמצע, עוצרים, מסובבים את התבנית וממשיכים בהפעלה).

• בתום הבישול, נותנים לגראטן לעמוד מכוסה במשך 5 דקות כד שיתייצב ומוציאים.

הגשה: חותכים לריבועים או משולשים ומגישים עם סלט ירוק רענן. כדי לקבל ריבועי גראטן סימטריים, מבלי ששכבות תפוחי האדמה יקרסו, מקררים את הגראטן במקרר, פורסים ומחממים לפני ההגשה.

חדש! בקבוק 1 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות