כיכר השבת

תוספת מיוחדת: בצלים מקורמלים

מנה יפהפייה שתעשה הרבה רושם בשולחן ותוסיף טעם מיוחד לכל העסק, בלי להתאמץ: מתכון לבצלים מקורמלים ברוטב סילאן מתקתק שהולכים נהדר עם מנות בשריות וגם חלביות (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תוספת מיוחדת. בצלים מקורמלים בסילאן
תוספת מיוחדת. בצלים מקורמלים בסילאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 בצלים סגולים קטנים
  • 6 בצלים לבנים קטנים
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות סילאן
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית סוכר
  • 3-2 ענפי רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית

אופן הכנת בצלים מקורמלים בסילאן:

רגע לפני: מנה יפהפייה שתעשה הרבה רושם בשולחן ותוסיף טעם מיוחד לכל העסק, בלי להתאמץ: מתכון לבצלים מקורמלים ברוטב סילאן מתקתק שהולכים נהדר עם מנות בשריות וגם חלביות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חוצים לרוחב את הבצלים הסגולים והלבנים.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את הבצלים, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

• כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם הסילאן, החומץ, רוטב הסויה ושמן הזית.

• יוצקים את הרוטב על הבצלים ומפזרים מעל רוזמרין קצוץ, סוכר, מלח ופלפל שחור.

• מכניסים לאפייה למשך 35 דקות, עד שהבצלים מזהיבים ומשחימים מעט בקצוות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות