רכיבים
- 6 בצלים סגולים קטנים
- 6 בצלים לבנים קטנים
- 3 שיני שום
- 4 כפות סילאן
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית סוכר
- 3-2 ענפי רוזמרין
- מלח ופלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
אופן הכנת בצלים מקורמלים בסילאן:
רגע לפני: מנה יפהפייה שתעשה הרבה רושם בשולחן ותוסיף טעם מיוחד לכל העסק, בלי להתאמץ: מתכון לבצלים מקורמלים ברוטב סילאן מתקתק שהולכים נהדר עם מנות בשריות וגם חלביות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חוצים לרוחב את הבצלים הסגולים והלבנים.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את הבצלים, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
• כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם הסילאן, החומץ, רוטב הסויה ושמן הזית.
• יוצקים את הרוטב על הבצלים ומפזרים מעל רוזמרין קצוץ, סוכר, מלח ופלפל שחור.
• מכניסים לאפייה למשך 35 דקות, עד שהבצלים מזהיבים ומשחימים מעט בקצוות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!