רכיבים
- 2 כוסות אורז לבן סוגת
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 בצל גדול
- 3 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כף תבלין לקציצות
- קמצוץ פלפל שחור גרוס (לא חובה)
- 1 כף שטוחה מלח
- מעט שמן לטיגון
- לצ'יפס:
- 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
- שמן לטיגון עמוק
- מלח
- קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
אופן הכנת המבורגר ילדים:
רגע לפני: לפנק את הילדים עם המנה שהם הכי אוהבים: מתכון להמבורגר ביתי טעים שכל כך קל להכין, והכי חשוב? הוא פרווה לחלוטין. כן, ההמבורגר הנפלא הזה עשוי על טהרת האורז ועשבי תיבול, בלי זכר לבשר. ומתאים גם לצמחוניים. בינינו? המבוגרים יאהבו אותו לא פחות. את הצ'יפס מתחילים להכין לפני ההמבורגר, כיוון שקודם טיגון הצי'פס, יש להשרות אותו במשך שעתיים במים קרים (מתכון בהמשך) וכך תוכלו להגיש אותם יחד, טריים וחמים.
מתכון ל-8 קציצות המבורגר.
מבשלים את האורז:
• שוטפים היטב את גרגרי האורז בתוך מסננת ונותנים לאורז להתייבש.
• מחממים 6 כפות שמן קנולה בסיר ומטגנים בו את האורז על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכמחצית מהגרגרים מלבינים.
• מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות על אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
מכינים את ההמבורגר:
• קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן, עד להזהבה. מוציאים ומוסיפים לקערה עם האורז, יחד עם הביצים ופירורי הלחם.
• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערת האורז.
• מתבלים את קערת האורז במלח, פלפל שחור ותבלין לקציצות ומערבבים היטב.
• מניחים לתערובת לספוג טעמים במשך 20 דקות.
• מחממים מעט מאוד שמן במחבת פסים או פלנצ'ה (פלטת צלייה), יוצרים קציצות עגולות ושטוחות מהתערובת ומטגנים עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב-שחום. בכל פעם ניתן להוסיף עוד קצת שמן. מעבירים לנייר סופג.
מכינים את הצ'יפס:
• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרצועות עבות ארוכות.
• מעבירים את רצועות הצ'יפס לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים יחד במשך שעתיים (אפשר יותר).
• מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (בד, לא נייר!) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.
• מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, ומתחילים בטיגון לפני שהשמן חם מאוד - כלומר לאחר דקה או שתיים. איך יודעים שהשמן חם? מכניסים לשמן רצועת צ'יפס אחת ואם היא שוקעת למטה ובועות קטנות סביבה, השמן מוכן.
• בכל פעם מכניסים כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
אופן ההגשה: חוצים לשניים לחמנייה עגולה, מניחים בה פרוסת עגבנייה, חסה, בצל וכל ירק אהוב אחר, מוסיפים קטשופ או מיונז ומגישים עם צ'יפס בצד.
הצגת כל התגובות