כיכר השבת

ספיישל פורים

הפירה שהתחפש לדוכסית יפהפייה

מחית תפוחי האדמה הרגילה מקבלת טאצ' צרפתי מיוחד והופכת לתוספת נהדרת, מרשימה וחגיגית בשולחן החג: מתכון לפירה "פּוֹם דוּשֶס" יפהפה. ציוד חובה: צנתר כוכב (מתכונים, אוכל)

| 5 |
גרסת הדוכסית - "פּוֹם דוּשֶס"
גרסת הדוכסית - "פּוֹם דוּשֶס" (צילום: shutterstock)

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 4 חלמונים
  • 50 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט טחון טרי
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת פירה הדוכסית:

רגע לפני: מחית תפוחי האדמה הרגילה מקבלת טאצ' צרפתי מיוחד והופכת לתוספת נהדרת, מרשימה וחגיגית בשולחן החג: מתכון לפירה "פּוֹם דוּשֶס" יפהפה.

ציוד חובה: צנתר כוכב.

• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

• מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים במשך 30 דקות על אש בינונית, עד שהם מתרככים.

• מסננים את תפוחי האדמה מנוזלים ומרסקים למחית - פירה.

• ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירה יחד עם החלמונים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטבת למחית אחידה.

• מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן קלות. בעזרת שק זילוף עם צנתר כוכב מזלפים פרחים בגודל שווה מהפירה על התבנית.

• מכניסים לאפייה במשך 7 דקות או יותר, עד שהפרחים מזהיבים ומשחימים בקצוות.

אופן ההגשה: מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
תתחשבו קצת בבריאות שלנו....
אנני
2
"מִי-הָאִישׁ, הֶחָפֵץ חַיִּים; אֹהֵב יָמִים, לִרְאוֹת טוֹב. נְצֹר לְשׁוֹנְךָ מֵרָע; וּשְׂפָתֶיךָ, מִדַּבֵּר מִרְמָה..."
"מִי-הָאִישׁ, ה
1
אל תפספסו אותה
מ.ח.ל
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות